پیام های جزء پانزدهم
* آیه 7 سوره اسرا:
ّان احسنتم احسنتم لانفسکم و ان اسأتم فلها….
لام در لانفسکم اختصاص است یعنی اگر احسان کردید این احسان اختصاص به خود شما دارد و اگر بدی هم کردید اختصاص به خود شما دارد و این یکی از سنت های الهی است که اثر عمل افراد چه خوب باشد و چه بد به خودشان بر می گردد.
* وْمَ نَدْعُوا كُلَّ أُناسٍ بِإِمامِهِمْ فَمَنْ أُوتِيَ كِتابَهُ بِيَمِينِهِ فَأُولئِكَ يَقْرَؤُنَ كِتابَهُمْ وَ لا يُظْلَمُونَ فَتِيلاً
با توجه به حدیثی از کتب سته اهل سنت«مثل اصحابی کا نجوم بایهم اقتدیتم اهتدیتم » هرکسی به اصحاب من اقتدا کند هدایت می شود!!
وتوجه به آیه 101 توبه. وَ مِمَّنْ حَوْلَكُمْ مِنَ الأَْعْرابِ مُنافِقُونَ وَ مِنْ أَهْلِ الْمَدِينَةِ مَرَدُوا عَلَى النِّفاقِ لا تَعْلَمُهُمْ نَحْنُ نَعْلَمُهُمْ سَنُعَذِّبُهُمْ مَرَّتَيْنِ ثُمَّ يُرَدُّونَ إِلى عَذابٍ عَظِيمٍ
ای پیامبر کسانی که اطراف توهستند عده ای منافق هستند!!!
مسلمانی در مدینه است می بیند عده ای دور خانه یک صحابی راگرفته اند وقصد کشتن اورا دارند، طبق حدیث چه او به صف طرفداران آن صحابی برود ، چه به صف مخالفان آن صحابی برود هدایت شده است!!!
یا این مسلمان در جنگ جمل است دو جبهه از صحابی هستند ،با کدام گروه باشد هدایت می شود؟در حالیکه حدیث میگوید اقتدا به همه صحابی موجب هدایت می شود!!!
ولی آیه می فرماید: در قیامت هرکسی را با امامش صدامی کنیم،به عبارتی هرکسی در صف رهبری که در دنیا از او اطاعت کرده خواهدبود رهبران ضلالت ویا رهبران هدایت.
کتاب مناضره دکتر وشیخ ص.34-36 دکتر محمد حسن شجاعی فرد
محمدی
* وَلَا تَقُولَنَّ لِشَيْءٍ إِنِّي فَاعِلٌ ذَلِكَ غَدًا ﴿۲۳﴾زنهار در مورد چيزى مگوى كه من آن را فردا انجام خواهم داد (۲۳
إِلَّا أَن يَشَاءَ اللَّهُ وَاذْكُر رَّبَّكَ إِذَا نَسِيتَ وَقُلْ عَسَى أَن يَهْدِيَنِ رَبِّي لِأَقْرَبَ مِنْ هَذَا رَشَدًا ﴿۲۴﴾
مگر آنكه خدا بخواهد و چون فراموش كردى پروردگارت را ياد كن و بگو اميد كه پروردگارم مرا به راهى كه نزديكتر از اين به صواب است هدايت كند (۲۴)
انسان باید در هر کاری خداوند را فراموش نکند.وهمواره از او یاری بخواهد.
امام صادق(ع) فرمود:در نوشته های خود نیز ان شاءالله را فراموش نکنید.
مسلمی
* در پیام جزء 15 آیه ی 80 از سوره مبارکه ی اسراءخداوند متعال می فرماید:"وَ قُل رَبِّ اَدخلنی مُدخَلَ صِدق وَ اَخرجنی مُخرَجَ صِدق وَ اجعَل لی مِن لَدُنکَ سُلطاناًنَصیرا"استاد شایق حفظه الله در تفسیر این آیه می فرمودند:بعضی از دعاها از زبان مردم عادی ست ،بعضی دعاها از زبان صلحاء،بعضی دعاها از زبان انبیاء علیهم السلام است اما این آیه از زبان خود خداوند است و خدا وقتی می خواهد به پیغمبرش دعا یاد بدهد بهترین هدایا و بهترین و جامع ترین دعا را به او تعلیم می دهد ،ما نمی توانیم جامع تر از دعای خدا و جامع تر از دعاهای اهل بیت علیهم السلام که از خدا علم آموختند،پیدا کنیم و این دعا اختصاص به پیامبر ندارد و یک تکلیف همگانی ست که باید سعی کنیم در قنوت نمازها و یا تعقیبات نماز آن را بخوانیم و یکی از مصادیق “سلطان نصیر” این است که خدا به عقل یا دل ما الهام می کند و با توجه به این آیه ی زیبا مردم چهار دسته می شوند1:بعضی بد زندگی می کنند، بد هم می میرند اینها بدترین مردم هستند2:بعضی خوب وارد می شوند ولی بد خارج می شوند(سوءعاقبت)3:گروهی بد داخل می شوند ،اما خوب خارج می شوند(حسن عاقبت)4:گروهی نیز هم خوب وارد می شوند و هم خوب خارج می شوند که این ها بهترین بندگان هستند. از خدای بزرگ می خواهیم عاقبت امور همه ی ما را ختم به خیر بگرداند و ما را از گروه چهارم قرار دهد.آمین یا رب العالمین.
یادگاری